Mer struktur och ökad läsbarhet i ”nya” TTELA

Mitt i lågbudgeten när många ligger lågt med utveckling satsar TTELA på en redesign. I tisdags kom tidningen för första gången ut i ny kostym.

Redesignen, som gjorts tillsammans med frilansande formgivaren Anders Enström, är en av flera stora förändringar som skett på tidningen den senaste tiden. Medarbetarna har under våren utrustats med nya datorer, man har bytt publiceringssystem – från Scoop till Newspilot, och lämnat Quark för InDesign.

För att underlätta det dagliga arbete har man bland annat skapat en rad färdiga mallar för hur artiklar ska skrivas och sidor ska redigeras. För läsarna har målet varit att skapa ökad läsbarhet, en tydligare struktur och mer lättillgängliga artiklar. Orienteringen i tidningen har förenklats med hjälp av nya färger.

”Det blir ingen totalrevolution. Tidningshuvudet förblir detsamma, vi behåller den röda TTELA-färgen och har dessutom kvar rubriktypsnittet”, säger Anders Enström till tidningen.

Några nya typsnitt har tidningen dock satsat på, bland annat Chronicle i brödtexter och Stag bold till vinjetter, enligt Karl af Geijerstam som lett projektet på tidningen.

Klicka gärna på sidorna i galleriet för att se dom i större format!

1 Responses to Mer struktur och ökad läsbarhet i ”nya” TTELA

  1. […] TTELA (som redesignades tidigare i år)och Bohusläningen är båda nominerade, Barometern likaså och så VLT, som förra […]

Lämna en kommentar