TT köper Retriever AB

I dag offentliggjorde moderbolaget uppköpet av mediebevakningsföretaget Retriever AB. TT förvärvar Retriever tillsammans med norska nyhetsbyrån NTB.

Branschmedia skriver förstås om detta. Här hittar ni Resumés artikel. Även Medievärlden har tagit upp affären.

Mer om affären kan ni läsa i TT:s pressmeddelande:

Nyhetsbyrån TT och Norsk Telegrambyrå (NTB) förvärvar tillsammans mediebevakningsföretaget Retriever AB av den norska mediekoncernen Schibsted.

Retriever är Nordens ledande leverantör av mediebevakning, verktyg för redaktionell research, medieanalys och företagsinformation. Företaget har vuxit kraftigt sedan starten år 2000 och har idag 59 anställda. Omsättningen 2009 väntas bli ca 115 MSEK.

”Mediebevakning är en naturlig verksamhet för en modern nyhetsbyrå. För TT-Gruppen innebär affären nya spännande tillväxtmöjligheter”, säger Thomas Peterssohn, VD och chefredaktör på TT.

Retriever finns både i Sverige och Norge och äger dessutom dotterbolagen Mediearkivet Svenska AB och Mediearkivet.no AS. I Sverige finns även dotterbolaget Retriever Information som säljer lösningar inom företagsinformation och driver sajten allabolag.se.

Retriever bevakar medier åt tusentals uppdragsgivare inom näringsliv och förvaltning, oavsett om det handlar om dagstidningar, fackpress, magasin, TV/radio eller Internet. Lösningen är enkel att använda och allt presenteras på en och samma digitala plattform.

”Retriever har bevisat sina kvaliteter hos kunderna. Företaget är väl rustat att ta ledartröjan i den här branschen som står inför stora förändringar”, säger Thomas Peterssohn.

TT köper 66 procent av aktierna och NTB 34 procent av aktierna i Retriever. TT och NTB har en lång historia av samarbeten inom nyhetsverksamheten. Nu fördjupas parterskapet ytterligare.

”Mer samarbete och större allianser är rätt väg att gå i en tuff mediemarknad. Vi hoppas att över tid utöka samarbetet med TT och även de andra nordiska nyhetsbyråerna som vi känner väl”, säger Pål Bjerketvedt, VD och chefredaktör för NTB.

Vi på Spektra önskar förstås Retriever välkomna till TT-Gruppen!

Annonser

One Response to TT köper Retriever AB

  1. John Friesland skriver:

    Hallå alla nyblivna kollegor.
    Jag är säker på att jag talar för alla på Retriever när jag säger tack för det.
    Vårt samarbete kommer säkert innebära en rad positiva effekter, inte minst för våra slutkunder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: