Veckan i länkar (34)

Dags att lista föregående veckas intressantaste lokaltidningslänkar.

Familjeliv tar plats i tidningarna
Inte helt oväntat gör nu Stampenägda Familjeliv.se entré i några av koncernens tidningar. Fem titlar  inledningsvis, men det lär bli fler.

Tomas Brunegård tror på mikrobetalningar
Mer Stampen. till Medievärlden berättar koncernens vd Tomas Brunegård att Stampen ska tjäna en halv miljard kronor digitalt om tre år. En av lösningar är mikrobetalningar. Även Bosse Svensson på Mkt Media har pratat betalning på nätet med Medievärlden.

Koll på kommentarerna
Kristianstadsbladets chefredaktör Lasse Bernfalk är en ganska flitig bloggare och ofta handlar texterna om arbetet på tidningen. I veckan införde tidningen en något hårdare policy kring kommentarerna på hemsidan. Bernfalk hoppas på lika många kommentarer, men en sakligare debatt.

Fin nominering till Sydsvenskan
Sydsvenskan har nominerats till Svenska Designpriset, för både huvudtidning och söndagsbilagan. Tyvärr har inte Svenska Designpriset gått ut med samtliga nominerade på sin hemsida. Kanske finns där fler dagstidningar?

Hyperlokalt i Danmark
Resumé berättar om de danska tidningarnas satsningar på hyperlokala nyheter. ”Berlingske beskriver satsningen som en mix av nyhetstidning och Facebook.” Spännande, helt klart.

Men här går vi en annan väg…
Washington Post gör tvärtom, de lägger ner sin satsning på hyperlokalt material.

Kampen om Kungsbacka hårdnar
Är Kungsbacka Sveriges tuffaste tidningsstad med sina fem titlar? Eller är det ett osedvanligt bra annonsklimat i stan?

Lokala nyheter på Nyhetsporten
Den här upptäckte jag faktiskt först nu i veckan. Medievärlden har samlat lokaltidningarnas toppnyheter på en sida. Okej, några rss-flöden saknas, men ändå ett bra initiativ.

Veckans Bäck
Elisabeth Bäcks blogg lär bli en följetong här, så bra är den. Från veckan som gick fångar jag en post om samarbetet inom Promedia.

Så försvann krabborna
Veckans underbara knasartikel är hämtad från Östersunds-Posten. Tre krabbor placerades på en myrstack vid Östersunds Skidstadion. Ett udda vardagsmysterium.

Veckan i länkar gav respons
Förra veckans länkpremiär påhejades av flera av våra följeslagare på Twitter. Medievärlden uppmärksammade det hela med en intervju. En intervju som jag var tvungen att rätta i kommentarsfältet. 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: