TT-Gruppen och sociala medier – del 2

I ett tidigare blogginlägg berättade vi om TT Spektra och hela TT-gruppens utvecklingsarbete inom sociala medier. En viktig del i arbetet är de grundkurser som Nicklas Larson och undertecknad, David Stark, håller med medarbetarna.

Halvvägs in i kursandet drar vi följande slutsatser:

+ Nyfikenheten på sociala medier är stor. 84 personer har valt att anmäla sig hittills. Vi har nu genomfört tre kurstillfällen inför knappt 20 pers per gång.

+ Många verkar intresserade av en fortsättning av något slag, kanske i form av workshops.

+ Vi har hittat en lagom nivå. Vad man gör på Facebook vet många, men långt ifrån alla. Twingly och Knuff är tjänster som få känner till, men som många ser nyttan i.

+ Runt 50 procent av kursdeltagarna är Facebookanvändare, cirka 30 procent använder eller har provat Twitter.

+ Twitter är den tjänst som diskuteras mest. En del ser de journalistiska möjligheterna, andra hävdar ganska bestämt att det bara pratas om lunchrätter.

+ Det finns en större ”öppenhet” mot bloggar än mot mikrobloggar. Detta bör naturligtvis bero på att bloggarna i dag är så etablerade.

+ Vi undviker finansieringsfrågan. Den är så klart intressant, men hör inte till denna kursen som syftar till att öka kunskapen om sociala medier. Detta gör vi klart vid kurstillfällets inledning.

+ Kursledarna tar inte ställning för eller emot sociala medier, vi säljer inte sociala medier. Det låter kanske konstigt för många, men det finns röster som är emot sociala medier.

+ En av de vanligaste frågorna är ”hur hinner folk med?”.

Inom kort hoppas vi hinna lägga upp vår presentation här på bloggen. På medarbetarnas begäran ska vi även samla ihop länkar till intressanta och användbara tjänster.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: