Så hittar du svenska företag på Twitter

Svenska företag har verkligen anammat mikrobloggtjänsten Twitter. Via användaren @svenskaforetag kan du nu få en snabb överblick över vilka som valt mikrobloggandet som ett sätt marknadsföra sig och prata med omvärlden.

Bakom användarnamnet finns Expressenmedarbetaren Henrik Ismarker. På sin egen blogg skriver Henrik följande om svenska företags användande av Twitter:

”En kul grej med Twitter är att så många svenska företag har tagit steget ut på Twitter. De är där och deltar. Det är just deltagandet som är nyckeln tycker jag. Många av företagen jag listat nedan använder Twitter som en megafon. Envägskommunikation. Jag hoppas att de istället börjar använda Twitter som en telefon. Tvåvägskommunikation. Ett sätt att få företagen att börja kommunicera är naturligtvis att följa dom och ta initiativet till kommunikation.”

Den aktuella listan på företag, inklusive en rad svenska tidningar och partier, är helt enkelt @svenskaföretags radda av följeslagare (du behöver vara inloggad på Twitter för att följa länken). Vill du anmäla ditt företag? Se till att börja följa @svenskaforetag. Henrik ser sedan till att följa alla företag som är relevanta. Och listan kan garanterat bli längre än vad den är i dag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: