Zportbyrån punktmarkerar OS-stjärnorna

HelenaSommaren är här, men vi ägnar just nu mycket kraft åt vinter-OS, som hålls i Vancouver i februari. Inför tävlingarna gör vi en 32-sidig OS-guide (läs mer om utvecklingsarbetet här) och med oss på resan har vi en ny och spännande samarbetspartner i Östersunds-Tidningars Zportbyrån.

Omkring 35 OS-deltagare, bland andra stjärnor som Helena Jonsson, Charlotte Kalla och Anders Södergren, tränar och bor i Östersund. Med Zportbyråns hjälp får vi nu möjlighet att följa dessa på riktigt nära håll.

”Det ska naturligtvis bli jätteroligt. Kul att kunna leda läsarna in i stjärnornas vardag, det är väl det som är kärnan i det. Att exempelvis följa någon över en längre tid känns ju också väldigt exklusivt, att kunna se hur förutsättningarna förändras över ett år.”

LasseLars Björklund är sportchef på Zportbyrån, som startade den 1 oktober förra året. Företaget är lite som ett mini-TT och levererar lokala sportnyheter och bevakar matcher och tävlingar åt Östersunds-Posten och Länstidningen. De driver också egna sajten Zport.se, som i dagsläget har cirka 15- till 20 000 besökare i veckan.

Att så många OS-deltagare är samlade på en och samma plats är förstås unikt. Det märks också på stan och inte minst i skogarna kring Östersund.

”Det är i löp- och skidspåren man märker dom mest, man blir ju varvad både en och två gånger per runda. Man ser dom egentligen överallt, förutom på bio, dit vågar de inte gå eftersom de är så rädda för förkylningar.”

Zportbyrån producerar stora delar av innehållet i OS-guiden. Lars Björklund är också en av tidningens redaktörer. Arbetet är redan inlett, med fokus på skidskyttestjärnans Helena Jonssons uppladdning inför den kommande, så viktiga säsongen.

Är ni lika laddade som vi på kommande vinter-OS? Ett snabbt och smidigt sätt att ta del av Zportbyrån nyheter är förstås via Twitter.

Annonser

One Response to Zportbyrån punktmarkerar OS-stjärnorna

  1. […] Dummyn har utvecklats tillsammans med Oktavilla och följer samma mall som OS-guiden. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: