Har tidningarna fått pippi?

Medan Expressen ägnade sig åt årets pudel, gick vi på lite fågelskådning.

Försökte länge få Promedia-tidningarnas sanslösa direktsändning från en fågelholk att funka. Jopp, det är sant, en webbkamera har placerats i en fågelholk där ett blåmespar ska hålla till. Åtta ägg har honan lagt och kanske har det till och med blivit ungar.

En alldeles fantastisk fågelstory är just nu en av huvudnyheterna på Motala Tidnings sajt, om skatan som norpade en mobiltelefon och sedan polisanmäldes av telefonens ägare. En sån här grej går förstås inte obemärkt förbi, TT har hakat på och skatan är väl vid det här laget en rikskändis.

Bild 5Den tjuvaktiga skatan i all ära, dagens fågelhöjdare är ett webb-tv-inslag från Gefle Dagblad. Sportkrönikören och redaktionschefen på Gävle Nyhetsbyrå, Stisse Åberg på knipjakt alldeles utanför tidningshuset. Enastående insats!

Annonser

One Response to Har tidningarna fått pippi?

  1. […] Vi skrev om fåglar på Spektrabloggen i går, självklart tar vi varje chans att återkomma till ämnet. Correns medarbetare Claes Nilsson uppdaterar flitigt sin bildrika fågelblogg. Han ger också svar på läsarnas fågelfrågor. Claes Nilsson brinner uppenbarligen för ämnet, kul att tidningen tar till vara på hans kunskap. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: