RESOR utvecklas med nya sidor

Tidningen RESOR, som Spektra bland annat producerar för tidningarna som ingår i Stormarknadspress, växer. Nästa nummer kommer kring månadsskiftet augusti/september och till dess utökar vi antalet sidor.

Vi har bland annat tagit fram en ny plocksida – Mera RESOR – för att ge mer plats för listor, korta roliga intervjuer, kuriosa av alla de slag. Sidan behövs för att skapa ytterligare variation och bredd i tidningen. Vi tror förstås också att det ska bli en läsvärd sida. Snygg blev den i alla fall.

Vi har också utvecklat omslagsmallen som i sin tidigare form var ganska svår att kombinera med exempelvis myllriga stadsbilder. Nya mallen är dessutom lättare att på ett snyggt och enkelt sätt lokalanpassa, vilket är nog så viktigt.

Redaktör för RESOR är fortsatt Per Johnsson på reportagebyrån Respress. Tidningen produceras med hjälp av Oktavilla. Grundmall och de nya sidorna är framtagna av Tony Henschel. Här kan ni se delar av nummer 1 och nummer 2 av RESOR.

I Stormarknadspress ingår Helsingborgs Dagblad, Östgöta Corren, Norrköpings Tidningar, Nerikes Allehanda, Upsala Nya Tidning, Vestmanlands Läns Tidning och Nya Wermlands-Tidningen. Utöver dessa publicerar bland andra Östersunds-Posten, Sundsvalls Tidning, Jönköpings-Posten och Borås Tidning RESOR.

Vill ni veta mer om RESOR? Hur vi jobbar med tidningen, hur den lokalanpassas? Kontakta gärna David Stark.

Vad tycker ni om de nya sidorna? Kommentera gärna här på bloggen!

Annonser

2 Responses to RESOR utvecklas med nya sidor

  1. Ingrid skriver:

    Bra med en renare etta. Den förra var myllrig och lite svårläst – i synnerhet ordet RESOR som försvann i bilden.

    Plocksidor är alltid bra.

    • David Stark skriver:

      Förra ettamallen funkade fint på lugna svala bilder, då var den till och med lite vågad med loggan mitt på. Det känns också helt ok att byta så här snabbt eftersom det trots allt är rätt många månader mellan utgivningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: