Mari Jungstedts nya på skrivbordet

9789100122607Mari Jungstedt är tillbaka som sommarföljetong på TT Spektra. Den 16 juni ges ”Den dubbla tystnaden ut” på Bonnier, men häromdagen damp manuset ner i mailboxen. 456 000 tecken i wordformat om poliserna Anders Knutas och Karin Jacobsson som löser brott på Gotland.

Innan maj är över ska den bibban bli till ett 40-tal färdigredigerade sidor som vi snart börjar slita med här på redaktionen. För redigeraren Anita Saming blir det en djupdykning i otrohet ond bråd död i samband med Bergmanveckan på Fårö.

Här en liten beskrivning från förlaget:

Med bara några dagars mellanrum försvinner två personer från Fårö. De saknade – den berömde regissören Sam Dahlberg och flygvärdinnan Linn Ek – tillhör dessutom samma kompisgäng som rest till ön på en minisemester. Sam återfinns snart. Det som är kvar av honom. Hans kropp har krossats till oigenkännlighet efter ett fall från en brant klippa. Ett intensivt letande efter Linn håller polisen sysselsatt dag och natt och en tidig morgon gör man en ohygglig upptäckt på stranden nedanför – av alla ställen – Ingmar Bergmans berömda villa. Nergrävd i sanden, under en uppställd eka hittas Linns svårt sargade kropp.

Kalla kårar i sommarvärmen alltså!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: