Lite vinter-OS i vårvärmen

Oktavilla-Lena OS-fixar

Oktavilla-Lena OS-fixar

Våra vänner på Oktavilla sitter just nu och tar fram en ny grundform till våra sportbilagor. 2010 är ett riktig tungt sportår med ett spännande vinter-OS och ett fotbolls-VM i Sydafrika som känns stort oavsett om Sverige kvalar in eller inte.

Miljonupplagor har inte varit ovanliga för våra OS- och VM-guider och för att upprätthålla den statistiken ser vi nu över hela konceptet från grunden.

Tonvikten läggs just nu på formen. Vi ska bli både modernare och tydligare. Våra guidesidor ska få ett utökat fokus på tv-tider, tunga svenskgrenar och vi ska på ett tydligare sätt peka ut det som är mest intressant varje tävlingsdag. Vi tar också in vårt nya favorittypsnitt Stag och kommer över hela linjen jobba hårdare med bildmaterialet. Vi ska inte bara ta bättre och mer relevanta bilder, vi ska också låta bilderna ta den plats de förtjänar.

Smygtitt på skärmen

Smygtitt på skärmen

Inom ett par veckor är det inledande dummyarbetet över och då har vi förhoppningsvis också gjort klart med ett nytt och spännande samarbete kring innehållet. Vi vill framför allt att fotograf och reporter ska, jämfört med tidigare produktioner, kunna jobba tätare tillsammans. En självklarhet för många, men inte alls lika givet på en nyhetsbyrå, särskilt inte när vi sitter i Stockholm och alla stjärnorna håller till i norrländska skidspår.

Lena Fredriksson och Per-Emil Arvidsson är Oktavillas OS-hjältar. De har tidigare redesignat vår schlagertidning och jobbar kontinuerligt med Resor. Mer om Oktavillas tidigare och nuvarande uppdrag hittar ni i deras portfolio.

Annonser

One Response to Lite vinter-OS i vårvärmen

  1. […] i februari. Inför tävlingarna gör vi en 32-sidig OS-guide (läs mer om utvecklingsarbetet här) och med oss på resan har vi en ny och spännande samarbetspartner i Östersunds-Tidningars […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: